5.Sezon 4.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
The Little Prince
Bölüm kurtuluşlarının 2. gününün gecesinde Penny'nin yatında Kate ve Jack' le başlıyor. Kate Aaron'u alacağını, Jack ise adadakileri korumak için dünyaya yalan söylemeleri gerektiğini söyler.

3 yıl sonrası 2008' deyiz. Avukatların gelişi üzerine evi terkedip Sun'ın yanına gelen Kate Sun'ın tavsiyesi üzerine avukatla görüşmeye karar verir ve Aaron'ı Sun'a bırakır.

Sun'a bir paket gelir. İçinde Ben'in neler yaptığına dair bir takip listesi ve tabanca vardır.

Adada ise zaman kaymalarından dolayı Charlotte bayılır.
Faraday bu hastalığın tıpkı uzun uçak yolculukları sonrası yaşanan jet-lag gibi; parlamaların beyindeki zaman bilincini bozan nörolojik bir olaya neden olduğunu anlatır.

Kate avukat Dan Norton ile buluşur. Kan örneklerini vereceğini bunun karşısında müvekkilisinin kim olduğunu öğrenmek istediğini söyler. Ancak avukat Kate'in şu anda pazarlık yapacak konumda olmadığını, müvekkilisinin velayet değişiminin sessizce halledilmesini istediğini ve Aaron'u kaybedeceğini söyler.

Locke olanlardan kurtulmaları için Orchide gitip Ben'in yaptığı şeyi yapmaları gerektiğini, eğer giden 6'lıyı eğer geri getirebilirse bu olanlara bir son verebileceğini ayrıca patlayan bottakilerin ölmediğini söyler.
Daha kolay ulaşamak için sahildeki zodyakı almaya giderler.

Jack'in hastaneye getirdiği 42 saat baygın yatan Sayid'in durumu iyidir.
Hurley hapishaneden Jack'i arar. Sayid odasına hastabakıcı kılığında biri giren saldırganı etkisiz hale getirir.Saldırganın cebinden Kate'in adresi çıkar.

Jack endişelenip avukatı takip eden Kate'in yanına gider.
Ben ve Sayid ise Hugoyu kurtarmaya giderler.

Adadakiler Orchide doğru giderlerken göğer doğru yükselen bir ışık fark ederler. Locke ne olduğunu anlar, 2 ay öncesindedirler ve bu ışık hatch'ın ışığıdır.
Miles'ın da burnu kanar.

Birden bir çığlık duyarlar. sese doğru giden Sawyer Kate'i Claire'e doğum yaptırırken görür. Ardından tekrar bir parlama olur.

Kate olanları Jack'e anlatır ve beraber avukatı takip ederler.

Faraday Miles'a bu hastalığın adada kalama süresiyle ilgili olabileceğini söyler.
Kampa döndüklerinde eşyalar yerlerindedir ama kimse yoktur. Zodyak da yoktur ama 2 tane kano vardır. Kanolarda Ajira havayollarına ait su şişesi vardır.
Kanoyla Orchide doğru yola çıkarlar. Arkalarından ise kanonun sahipleri ateş etmeye başlarlar. Juliet arkadakilerden birini vurur ve bir parlama daha olur.

Takip ettikleri avukat Claire'nin annesinin evine gelir. Kate ve Jack tehdit edenin o olduğunu düşünürler ama Carole Littletonun olan bitenden haberi yoktur.

Ben ve Sayid avukatla buluşurlar. Kate'e avukatı yollayan Ben'dir. Hurley'in ertesi sabah serbest kalabileceğini söyler.

Juliet'in de burnu kanamaya başlar.
Sahile ulaştıklarında yeni olmuş bir kazanın enkazıyla karşılaşırlar. Enkaz Rousseau' un fransız ekibine aittir. 16 yıl öncesine gelmişlerdir.

Ben ve diğerleri buluşma yerine gelirler. Karşısında Ben'i gören Kate şaşırır. Ben ise avukatları kendisinin gönderdiğini, Aaron'un onun çocuğu olmadığını söyler.
Sun da Aaronla beraber buluşma yerindedir. Silahıyla Ben'e doğru ilerler.

Fransız ekip sahilde yatan birini bulur. Bu Jin'dir.
Jin karşındakinin Rousseau olduğunu öğrenince şoke olur.

SORULAR
Ayrıca S04E13 de Miles ile Charlotte arasında şu konuşma geçmişti. Miles birşeyler biliyor.
Miles: Gitmek istediğine şaşırdım.
Charlotte: Anlamadım?
Miles: Buraya geri dönmek için onca zahmete katlandın.
Charlotte: "Geri dönmek" derken?
Miles: Ne kastettiğimi mi soruyorsun? (Alaycı bir ifadeyle)

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER