LOST S05E05 - 5.Sezon 5.Bölüm 'This Place Is Death'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E05 - 5.Sezon 5.Bölüm 'This Place Is Death'

Postby y4vuz on 08 Feb 2009, 17:48

DİKKAT!
5.Sezon 5.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

This Place Is Death

Bölüm O6 yı bıraktığımız yerde 2008 yılında başlıyor. Sun kızıyla telefonda konuşması sonrası, Ben'i vurmak için harekete geçiyor.
Image Image Image Image
Kasım '88 de Fransız ekip ve Jinleyiz. Yardım çağrısı gönderebilmek için telsiz kulesine gitmelerinde Jin yardımcı olur.
Image Image Image Image
Nadine ortadan kaybolur. Karaduman onu öldürmüştür. Montand'ı da yakalayıp kuyuya çeker. Diğerleri onu kurtarmaya çalışırken kolu kopar. Montand kuyunun içinden diğerlerinden yardım ister. Ekibin geri kalanı kuyuya iner. Jin Danielle'in kuyuya inmesini engeller ve ardından bir zaman taşınması yaşanır.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Ada birkaç ay sonrasına taşınır. Montand'ın kolu hâlâ oradadır. Sahile giden Jin Lacombe ve Brennan' ı ölü bulur. Danielle' le Robert'ı karşı karşıya görür. Danielle karadumanın onları hasta ettiğini, Robert ise onun sadece tapınağın bir güvenlik sistemi olduğunu söyler. Robert Danielle'i vurmaya çalışır ama tüfek ateşlemez, bunun üzerine Danielle onu öldürür. Ardından Jin'i fark eder, tam onu da öldürecekken bir taşınma daha olur.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Jin, Sawyer ve diğerleriyle karşılaşır. Charlotte çeviride Jin'e yardım eder ve Orkide'ye doğru yola çıkarlar.
Image Image Image Image
Sun Jin'in hâla yaşadığını öğrenince vazgeçip Ben ve Jack'le Hawking'e doğru yola çıkıyorlar. Kate ve Sayid ise oradan ayrılıyor.
Image Image Image Image
Üst üste yaşanan zaman kaymaları sonrası Charlotte iyice rahatsızlanır. Uyandığında Jin'e karsı ve çocuğunun bu adaya gelmemesi gerektiğini çünkü buranın ölüm koktuğunu söyler.
Image Image Image Image
Hawking'e doğru giderlerken Ben onu suçlu olarak gören Sun ve Jack'e kızıp, aslında onlara yardım ettiğini, onları koruduğunu söyler.
Image Image Image Image
Charlotte garip şekilde konuşmaya devam eder. Konuşmalarında geçmişinden bahsettiği bellidir.
Eğer gittiklerinde istasyon yerinde değilse kuyuya bakmalarını söyler.
Charlotte geçmişe dair birşeyler hatırlar. Anne ve babasıyla beraber Dharma girişimi için adada bulunduğunu ve burada bulunduğunu, daha sonra babasını adada bırakıp annesiyle İngiltereye gittiğini anlatır. Daha sonra bu olanları annesine sorduğunda bunları onun uydurduğunu aslında böyle birşey olmadığı cevabını almıştır. Bunun üzerine antropolog olduğunu ve bu adayı bulabilmek için bu zamana kadar uğraştığını söyler.
Bunların yanında kritik birşey daha hatırlar, çocukluğunda adadayken onu çok korkutan çılgın bir adam olduğunu ve bu adamın onlara adadan gitmeleri ve asla buraya geri dönmemeleri gerektiğini, eğer dönerse öleceğini söylediğini anlatır. Bu adam Faraday'dır!
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Kuyuyu bulurlar. John aşağı inmeden önce Jin ondan ailesini adaya getirmeme sözünü alır. Locke tam kuyudayken bir zaman taşınması daha olur.
Taşınma sonrası kuyu yok olur, John içerde kalır.
Charlotte artık dayanamaz ve ölür.
Image Image Image Image
Locke'un karşısına Christian çıkar ve ona dümen'in yerini gösterir. Dümeni çevirdikten sonra diğerlerini bir araya getirip Hawkingle buluşmalarını söyler. Bunun için ölmesi gerektiğini o da söyler.
Locke dümeni çevirir.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Ben, Jin ve Jack kilise önünde Desmond'la karşılaşır. 4'ü kilisedeki Eloise ile buluşurlar.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image

SORULAR
:?: Charlotte çocukluğunda onun adaya dönmesine engel olmaya çalışanın Faraday olduğunu hatırladı. Acaba faraday Charlotte'ın ölümü sonrası zaman kaymalarıyla Dharma zamanına gidip Charlotte'ı uyarmaya mı çalıştı?
:idea: Eğer öyleyse gelecek değiştirilemez kuralı gereği Charlotte yine de adaya döndü ve öldü.
Image Image

:?: Charlotte annesine Dharma ve adayı sorduğunda annesi neden bunları kendisinin uydurduğu söyledi?
:?: Jin müdahale etmeseydi, Danielle de kuyudan aşağı inip hastalanacak mıydı?
:?: Klasik sorumuz:) Danielle kampa geldiğinde nasıl oldu da Jin' i tanımadı?
:?: Neden Cristian Locke'a adayı Benjamin değil sen taşımalıydın dedi?
:?: Telsiz sinyalinden gelen ses Hurley'e mi ait?
:?: Locke S01E04 de karaduman'la karşı karşıya geldiğin de karaduman Fransız ekip gibi onu da mı etkiledi?
Image

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Karaduman Fransız ekibin karşısına çıkar.
Image

:arrow: Jin yükselen siyah dumanı görür. Danielle bu duman yükseldiğinde diğerleri gelip kızı Alex'i kaçırdıklarını söylemişti. Benzer şekilde Aaron için de bu duman ortaya çıkmıştı.
Image Image

:arrow: Sayid' in daha sonra tamir edeceği Robert'ın Danielle'e hediyesi müzik kutusu ile Danielle' in sonraki yıllarda tuzakta kullanacağı patlayıcılar. Bu dinamitlerden daha sonra Jack ve diğerleri ambar kapağını patlatmak için Blackrocktan alacaktır.(S01E24)
Image Image Image Image

:arrow: Kuyudan aşağı inen Lacombe, Brennan ve Robert hastalanır. Danielle onları öldürür. S01E09 da Sayid'e söylediklerinin aslında doğru olduğunu öğrenmiş olduk.
Image Image Image

:arrow: Danielle Robert'ın tüfeğinin horozunu çıkartır. Bunu bilmeyen Robert tetiği çeker ama silah ateşlemez. Benzer sahne Sayid'le Danielle arasında da yaşanmıştı. (S01E09)
Image Image

:arrow: Zaman kaymalarından iyice hastalanan Charlotte, Minkowski gibi beyninde sürekli geçmişe gidip gelir.
Image Image

:arrow: Charlotte çocukluğunda onun adaya dönmesine engel olmaya çalışanın Faraday olduğunu hatırlar, son sözleri "Turn it up, Geronimo Jackson'ı seviyorum" olur ve ölür
Image

:arrow: S04E13 de Miles ile Charlotte arasında şu konuşma geçmişti. Miles da birşeyler biliyor.

Miles: Gitmek istediğine şaşırdım.
Charlotte: Anlamadım?
Miles: Buraya geri dönmek için onca zahmete katlandın.
Charlotte: "Geri dönmek" derken?
Miles: Ne kastettiğimi mi soruyorsun? (Alaycı bir ifadeyle gider)
Image Image

:arrow: Christian Locke' a yardım eder. Adayı Ben'in yerine onun taşımış olması gerektiğini ve Ben' i dinlemenin ona ne zaman bir şey kazandırdığını söyler.
Image Image

:arrow: Faraday'ın annesinin Eloise Hawking olduğu ortaya çıkar.(S05E03)
Image Image

:arrow: Yüzük Ben' de olduğuna göre ada sonrası Locke Jin ile buluşmamış anlaşılan.
Image Image

:arrow: Lost S05X05 Bölüm Özet Videosu "Ada"

:arrow: Lost S05X05 Bölüm Özet Videosu "Ada dışı"
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Return to 5. Sezon