5.Sezon 5.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
This Place Is Death
Bölüm O6 yı bıraktığımız yerde 2008 yılında başlıyor. Sun kızıyla telefonda konuşması sonrası, Ben'i vurmak için harekete geçiyor.

Kasım '88 de Fransız ekip ve Jinleyiz. Yardım çağrısı gönderebilmek için telsiz kulesine gitmelerinde Jin yardımcı olur.

Nadine ortadan kaybolur. Karaduman onu öldürmüştür. Montand'ı da yakalayıp kuyuya çeker. Diğerleri onu kurtarmaya çalışırken kolu kopar. Montand kuyunun içinden diğerlerinden yardım ister. Ekibin geri kalanı kuyuya iner. Jin Danielle'in kuyuya inmesini engeller ve ardından bir zaman taşınması yaşanır.

Ada birkaç ay sonrasına taşınır. Montand'ın kolu hâlâ oradadır. Sahile giden Jin Lacombe ve Brennan' ı ölü bulur. Danielle' le Robert'ı karşı karşıya görür. Danielle karadumanın onları hasta ettiğini, Robert ise onun sadece tapınağın bir güvenlik sistemi olduğunu söyler. Robert Danielle'i vurmaya çalışır ama tüfek ateşlemez, bunun üzerine Danielle onu öldürür. Ardından Jin'i fark eder, tam onu da öldürecekken bir taşınma daha olur.

Jin, Sawyer ve diğerleriyle karşılaşır. Charlotte çeviride Jin'e yardım eder ve Orkide'ye doğru yola çıkarlar.

Sun Jin'in hâla yaşadığını öğrenince vazgeçip Ben ve Jack'le Hawking'e doğru yola çıkıyorlar. Kate ve Sayid ise oradan ayrılıyor.

Üst üste yaşanan zaman kaymaları sonrası Charlotte iyice rahatsızlanır. Uyandığında Jin'e karsı ve çocuğunun bu adaya gelmemesi gerektiğini çünkü buranın ölüm koktuğunu söyler.

Hawking'e doğru giderlerken Ben onu suçlu olarak gören Sun ve Jack'e kızıp, aslında onlara yardım ettiğini, onları koruduğunu söyler.

Charlotte garip şekilde konuşmaya devam eder. Konuşmalarında geçmişinden bahsettiği bellidir.
Eğer gittiklerinde istasyon yerinde değilse kuyuya bakmalarını söyler.
Charlotte geçmişe dair birşeyler hatırlar. Anne ve babasıyla beraber Dharma girişimi için adada bulunduğunu ve burada bulunduğunu, daha sonra babasını adada bırakıp annesiyle İngiltereye gittiğini anlatır. Daha sonra bu olanları annesine sorduğunda bunları onun uydurduğunu aslında böyle birşey olmadığı cevabını almıştır. Bunun üzerine antropolog olduğunu ve bu adayı bulabilmek için bu zamana kadar uğraştığını söyler.
Bunların yanında kritik birşey daha hatırlar, çocukluğunda adadayken onu çok korkutan çılgın bir adam olduğunu ve bu adamın onlara adadan gitmeleri ve asla buraya geri dönmemeleri gerektiğini, eğer dönerse öleceğini söylediğini anlatır. Bu adam Faraday'dır!

Kuyuyu bulurlar. John aşağı inmeden önce Jin ondan ailesini adaya getirmeme sözünü alır. Locke tam kuyudayken bir zaman taşınması daha olur.
Taşınma sonrası kuyu yok olur, John içerde kalır.
Charlotte artık dayanamaz ve ölür.

Locke'un karşısına Christian çıkar ve ona dümen'in yerini gösterir. Dümeni çevirdikten sonra diğerlerini bir araya getirip Hawkingle buluşmalarını söyler. Bunun için ölmesi gerektiğini o da söyler.
Locke dümeni çevirir.

Ben, Jin ve Jack kilise önünde Desmond'la karşılaşır. 4'ü kilisedeki Eloise ile buluşurlar.

SORULAR

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER

Miles: Gitmek istediğine şaşırdım.
Charlotte: Anlamadım?
Miles: Buraya geri dönmek için onca zahmete katlandın.
Charlotte: "Geri dönmek" derken?
Miles: Ne kastettiğimi mi soruyorsun? (Alaycı bir ifadeyle gider)