LOST S05E06 - 5.Sezon 6.Bölüm '316'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E06 - 5.Sezon 6.Bölüm '316'

Postby y4vuz on 21 Feb 2009, 21:10

DİKKAT!
5.Sezon 6.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

316

Bölüm Jack' in gözünden ormanın içinde başlıyor. Lost izleyicileri bir anda ilk bölümün ilk sahnesine gidiyor ancak ilerleyen dakikalarda görüyoruzki yeni bir sahnedeyiz ve Kate, Hurleyle beraber adaya tekrar gelmeyi başarmışlar. Jack ilk bölümde olduğu gibi kurtarıcı rolünde :)
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Klasik lost tarzında sahneler karıştırılarak verildiğinden 46 saat önceye gidiyoruz ve adaya nasıl döndüklerini izlemeye başlıyoruz.
LA. deki kilisede M.Hawking, bizimkileri alt katta bulunan Dharma istasyonu "Lamppost" a götürüyor.
Image Image Image Image
M.Hawking bu odanın yıllar önce elektromagnetik bir yerin üzerine inşaa edildiğini ve dünyadaki diğer bu tür yerlerle etkileşimde olduğunu anlatır. Bu sayede adayı bulabileceklerdi.
Ada sürekli hareket halindeydi, bu yüzden kurtarılamamışlardı. Zamanında bir bilim adamı ve ekibi adanın yerini neredeyse bulmayı başaran bir denklem geliştirmişlerdi.
Image Image Image Image
Desmond Faraday'ın mesajını annesine iletir ve gider.
E.Hawking Jack'e ajira 316 sayılı uçağa binmeleri gerektiğini söyler. Bu uçak onların penceresinin içinden geçecektir. İlk uçuştaki şartların mümkün olduğunca sağlanması gerektiğini anlatır.
Image Image Image Image
Hawking Jack'e Locke'un ona yazdığı mektubu verir. Locke'un vekil olacağını ve birinin yerine geçeceğini anlatır. John'a babasından birşeyler vermesini söyler.
Ben Jack'e Aziz Thomas'ın hikayesini anlatır. Thomas İsa'nın yeniden dirileceğine inanamamaktadır(Tıpkı Jack'in Locke'un dirileceğine inanmadığı gibi), inanamak için İsa'nın yarasına dokunnmak ister ve sonunda inanır.
Ben yarım kalan bir işini halletmek için ayrılır.
Image Image Image Image
Jack dedesini ziyarete gider ve ondan babasına ait olan ayakkabıları alır.
Image Image Image Image
Jack eve döner ve Kate'i yatağında bulur. Aaron ortalarda yoktur. Kate resmen Jack'in üzerine atlar ve sevişmeye başlarlar.
Jack ertesi sabah Kate'e Sdney'e babasının cenazesine gittiğinde ona aldığı beyaz tenis ayaykabılarını anlatır.
Image Image Image Image
Bir telefon gelir, arayan Ben'dir ve Locke'u havaalanına onun getirmesini ister.
Jack kasap dükkanına cesedi almaya gider. Hawking'in istediğini yerine getirir ve babasının ayakkabılarını Loccke' a giydirir. Notunu okumamıştır ve onu Locke'a geri iade eder.
Image Image Image Image
Havaalanındayız. şaşırtıcı şekilde 5li toplanmıştır.
Hostes mektubu Jack'e verir.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Pilot Lapidus' dur.
Jack Locke'un notunu okumaya kara verir. Notta "Jack, Keşke bana inansaydın" yazıyordur.
Uçakta birşeyler olmaya başlar. Parlama olur ve bölümün başında izlediğimiz ana geliriz.
Image Image Image Image
Yanlarına bir Dharma minibüsü gelir. İçinden Dharma giysileriyle Jin çıkar.
Image Image Image Image
Image Image Image Image

SORULAR
:?: Lampost istasyonunda bulduğu formülle adanın yerini tespit eden bilimadamı kim ?
Image Image

:?: Aaron nerede, Kate neden bu halde?
Bunun dışında Sayid ve Hurley' in durumları da merak konusu. Eksik kalan boşluklar önümüzdeki bölümlerdeki flashbacklerle doldurulacaktır.

:?: Uçak düştü mü?
Çok büyük ihtimalle hayır. Tam adanın üzerinden geçerken önceki bölümlerdeki parlamalardan biri gerçekleşti ve bizimkiler adayla beraber taşındılar. Şimdi esas soru ilk kazayla ilgili; acaba ilk kaza da mı hiç olmadı :o yoksa bu kadar kişi burnu bile kanamadan nasıl kurtulabilirdi :shock:

:?: Jin nasıl/niye Dharma çalışanı olmuş?
Önümüzdeki bölümlerin set fotoğraflarında diğer karakterlemizin de Dharma çalışanı olarak görmüştük, bu yüzden pek şaşırmadık

CEVAPLAR
:idea: Ada sürekli hareket ediyor. Bu yüzden kazadan kurtulanlar bulunamadılar.
Image

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Jack bölümün başında tıpkı ilk bölümün ilk sahnesinde olduğu gibi ormanda sırt üstü yatar halde uyanıyor ve yardıma koşuyor(S01E01)
Image Image

:arrow: Düştükleri bu şelalenin aktığı gölün dibinde Sawyer ve Kate silah dolu çantayı bulmuşlardı.(S01E12)
Image Image Image

:arrow: Adad dışında yeni bir Dharma istasyonu "Lamppost"
Image

:arrow: 1954 yılında amerikan ordusu tarafından çekilmiş bir fotoğraf. Muhtemelen adaya ait.
Image

:arrow: Desmond Hawking'e oğlunun mesajını iletiyor ama annesi buna pek de tepki vermiyor.(S05E01) Sanki Desmond hiç gelmese de aynı şeyleri yapacakmış gibi görünüyor. Ayrıca Widmore bu adresi Desmond'a verirken Hawking'in bunu hoş karşılamayacağını söylemişti ama böyle birşey de olmadı.(S05E03)
Image Image Image Image

:arrow: Desmond Hawking yüzünden hayatının 4 yılının boşa gittiğini söylüyor. S03E08 de Desmond Penny' ye yüzük almak için gittiği dükkanda Hawking'le karşılaşmış ve anlattıkları sayesinde Desmond'ı Penny ile birlikte olmaktan vazgeçirip, dünya yarışına katılmasını sağlamıştı
Image Image

:arrow: Aziz Thomas zamanında İsanın yarasına dokunmak süretiyle de olsa sonunda inanmış. Acaba gerçekçi Jack de inanacak mı?
Image

:arrow: Yeni karakterlerimizden biri bakımevindeki Jack' in dedesi. Bir daha görürmüyüz bilinmez.
Image

:arrow: Kate ruh gibi ve Aaron ortalarda yok.
Image

:arrow: Limandan arayan Ben kan revan içinde. Hatırlarsak S04E09 da Ben manevi kızı Alex'i askerlerin öldürmesinden sonra Widmore' u ziyaret etmiş ve kızı Penny' yi öldüreceğini söylemişti.
Ben kiliseden ayrılırken Jack' e eski bir dostuna verdiği sözü yerine getirmeye, yarım kalan bir işi tamamalamaya gittiğini söylemişti. Penny ve oğlu da L.A. de olduğuna göre ve büyük ihtimalle tekneleriyle geldiklerine göre Ben verdiği sözü yerine getirmeye çalışmış gibi görünüyor...
Image Image Image

:arrow: Jack Hawking'in istediğini yerine getirir ve babasının ayakkabılarını Loccke' a giydirir. O da inanamaya başlar. Babasına aldığı beyaz tenis ayakkabılarından bahseder. Bu ayakkabılar ilk bölümden itibaren sürekli karşımıza çıkmıştı(S01E01)
Image Image

:arrow: Henüz hikmetini bilemediğimiz esrarengiz bir karakter.
Image

:arrow: Havaalanında arkaplanda Oceanic reklamı dikkat çekiyor.
Image

:arrow: Adada kalanların buldukları Ajira havayolları şişesinin kaynağı bu bölümde bulundu :)
Image Image

:arrow: Hawking' in bahsettiği yerine geçme Cristianla Locke arasında gerçekleşecek gibi görünüyor. Jakop'un ete bürünmüş yeni sözcüsü artık Locke olacak gibi.
İlk uçuşa göre benzerlikler mevcut; Locke Cristian gibi tabutta, Sayid Kate gibi tutuklu, Ben Hurley gibi geç kalıyor, Hurley Charlie gibi gitarlı, Jack Sawyer gibi mektuplu, Jin Rose gibi yüzüğünü tutuyor, ...
Image Image Image Image

:arrow: Lapidus kaptan koltuğunda
Image

:arrow: Jack Ben'e bu durumda nasıl okuyabildiğini sorduğunda, "annem öğretmişti" cevabını alıyor. Halbuki Ben'in annesi onu doğururken ölmüştü. Adamın her lafı yalan :lol:
Image

:arrow: Jack sonunda "Keşke bana inansaydın" yazan notu okuyor.
Image

:arrow: Jin Dharma kıyafetleriyle...
Image

:arrow: Lost S05X06 Bölüm Özet Videosu "Ada"

:arrow: Lost S05X06 Bölüm Özet Videosu "Ada dışı"
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Return to 5. Sezon