5.Sezon 6.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
316
Bölüm Jack' in gözünden ormanın içinde başlıyor. Lost izleyicileri bir anda ilk bölümün ilk sahnesine gidiyor ancak ilerleyen dakikalarda görüyoruzki yeni bir sahnedeyiz ve Kate, Hurleyle beraber adaya tekrar gelmeyi başarmışlar. Jack ilk bölümde olduğu gibi kurtarıcı rolünde

Klasik lost tarzında sahneler karıştırılarak verildiğinden 46 saat önceye gidiyoruz ve adaya nasıl döndüklerini izlemeye başlıyoruz.
LA. deki kilisede M.Hawking, bizimkileri alt katta bulunan Dharma istasyonu "Lamppost" a götürüyor.

M.Hawking bu odanın yıllar önce elektromagnetik bir yerin üzerine inşaa edildiğini ve dünyadaki diğer bu tür yerlerle etkileşimde olduğunu anlatır. Bu sayede adayı bulabileceklerdi.
Ada sürekli hareket halindeydi, bu yüzden kurtarılamamışlardı. Zamanında bir bilim adamı ve ekibi adanın yerini neredeyse bulmayı başaran bir denklem geliştirmişlerdi.

Desmond Faraday'ın mesajını annesine iletir ve gider.
E.Hawking Jack'e ajira 316 sayılı uçağa binmeleri gerektiğini söyler. Bu uçak onların penceresinin içinden geçecektir. İlk uçuştaki şartların mümkün olduğunca sağlanması gerektiğini anlatır.

Hawking Jack'e Locke'un ona yazdığı mektubu verir. Locke'un vekil olacağını ve birinin yerine geçeceğini anlatır. John'a babasından birşeyler vermesini söyler.
Ben Jack'e Aziz Thomas'ın hikayesini anlatır. Thomas İsa'nın yeniden dirileceğine inanamamaktadır(Tıpkı Jack'in Locke'un dirileceğine inanmadığı gibi), inanamak için İsa'nın yarasına dokunnmak ister ve sonunda inanır.
Ben yarım kalan bir işini halletmek için ayrılır.

Jack dedesini ziyarete gider ve ondan babasına ait olan ayakkabıları alır.

Jack eve döner ve Kate'i yatağında bulur. Aaron ortalarda yoktur. Kate resmen Jack'in üzerine atlar ve sevişmeye başlarlar.
Jack ertesi sabah Kate'e Sdney'e babasının cenazesine gittiğinde ona aldığı beyaz tenis ayaykabılarını anlatır.

Bir telefon gelir, arayan Ben'dir ve Locke'u havaalanına onun getirmesini ister.
Jack kasap dükkanına cesedi almaya gider. Hawking'in istediğini yerine getirir ve babasının ayakkabılarını Loccke' a giydirir. Notunu okumamıştır ve onu Locke'a geri iade eder.

Havaalanındayız. şaşırtıcı şekilde 5li toplanmıştır.
Hostes mektubu Jack'e verir.

Pilot Lapidus' dur.
Jack Locke'un notunu okumaya kara verir. Notta "Jack, Keşke bana inansaydın" yazıyordur.
Uçakta birşeyler olmaya başlar. Parlama olur ve bölümün başında izlediğimiz ana geliriz.

Yanlarına bir Dharma minibüsü gelir. İçinden Dharma giysileriyle Jin çıkar.

SORULAR

Bunun dışında Sayid ve Hurley' in durumları da merak konusu. Eksik kalan boşluklar önümüzdeki bölümlerdeki flashbacklerle doldurulacaktır.
Çok büyük ihtimalle hayır. Tam adanın üzerinden geçerken önceki bölümlerdeki parlamalardan biri gerçekleşti ve bizimkiler adayla beraber taşındılar. Şimdi esas soru ilk kazayla ilgili; acaba ilk kaza da mı hiç olmadı
CEVAPLAR

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER

Ben kiliseden ayrılırken Jack' e eski bir dostuna verdiği sözü yerine getirmeye, yarım kalan bir işi tamamalamaya gittiğini söylemişti. Penny ve oğlu da L.A. de olduğuna göre ve büyük ihtimalle tekneleriyle geldiklerine göre Ben verdiği sözü yerine getirmeye çalışmış gibi görünüyor...

İlk uçuşa göre benzerlikler mevcut; Locke Cristian gibi tabutta, Sayid Kate gibi tutuklu, Ben Hurley gibi geç kalıyor, Hurley Charlie gibi gitarlı, Jack Sawyer gibi mektuplu, Jin Rose gibi yüzüğünü tutuyor, ...