5.Sezon 7.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
The Life and Death of Jeremy Bentham
Bölüm Cesar'ın Hydra İstasyonunu araştırmasıyla başlıyor. Karşı adada bulunan bu istasyonda Jack,Kate ve Sawyer diğerleri tarafından tutulmuştu. Rousseau"nun haritalarına ve Faraday'ın notlarına benzeyen kağıtlar görünüyor. Ancak fotokopi gibiler. Ardından Ilana geliyor.(Sayid'e refakat eden polis)
Suyun içinde takım elbiseli bir adamın bulunduğunu söyler ve yanına giderler. Bu sırada adaya çalılan uçak arka planda görünür.
Adam John Locke'dır !

Ertesi sabah Locke karşıdaki esas adaya bakarken Ilana, 3 kanodan birini kaptan ve bir kadının alıp gittiğini anlatır. Locke ise öldüğünü hatırlamaktadır.

John dümeni çevirdikten sonra adadan çıkış noktası olan Tunusta gözlerini açar. Zaman Aralık 2007 ile 2008 başları arasıdır. Burası izlenmektedir. Akşam birileri gelip onu hastaneye götürür.

Ertesi akşam Widmore yanına gelir. Yaklaşık 50 yıl önceki karşılaşmalarını hatırlamaktadır(Jughead) Oysa Locke için aradan sadece 4 gün geçmiştir.
Widmore bir zamanlar the others'ın lideri olduğunu ancak Ben tarafından adadan dışarı çıkartıldığını anlatır.
Yakında savaşın başlayacağını ve bu sırada eğer Locke adada olmazsa yanlış tarafın kazanacağını anlatır.

Widmore' un hazırladığı yeni kimlikle ve Abaddon'un yardımıyla ada dışındaki arkadaşlarını adaya geri dönmeye iknaya başlayacaktır.

İlk olarak Dominik Cumhuriyetinde bulunana Sayid'e giderler. Sayid gönüllü olarak okul inşaatına yardım etmektedir. 2 yıl boyunca adadaki insanları koruduğunu zannederek Ben için çalıştığını anlatır. Adadan çıktıktan sonra sadece 9 ay beraber olduğu Nadya'nın öldürüldüğünü söyler. Sayid geri dönmeyi kabul etmez.

2.Durak NewYork'tur. Walt' un yanına gider ve onunla sohbet eder.
Benjamin ise onu takip halindedir.

Hurley'in kaldığı Santa Rosa hastanesini de ziyaret eder. Abaddon'u gören Hugo çıldırır ve gider.
Locke'un sorusu üzerine Abaddon onu hastanedeki ziyaretini ve o geziyi tavsiye ettiğini anlatır.

Los Angeles'daki Kate de hayır der.

Abaddon Locke'u ısrarları üzerine Helen' ın mezarına götürür.
Abaddon vurulur, Locke ise kaçarken kaza yapar.

Gözlerini Jack'in çalıştığı hastanede açar. Locke Jack'e babasının selamını iletir

Jackden de istediği cavabı alamayan Locke kaçınılmaz sona gelir ve intihar etmeye karar verir. Jack'e o mektubu yazar.
Tam kendini asacakken Ben gelir ve engel olur.
Eloise Hawking'in onlara yardım edeceğini öldürünce Locke'u öldürür.

Tekrar adadayız. Cesar Hydra istasyonunun belgelerini incelemektedir.
Locke'a Hurley'in ve bir kaç kişinin bir parlama sonrası kaybolduğunu anlatır.
Finalde Ben'in yanına giderler...

SORULAR
Kate ve Sawyer karşı adada esir tutulurken bir yerde çalıştırılmışlardı. Acaba çalıştırıldıkları bu yer pir pist inşaatı olabilir mi?

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER

Oysa Ben Locke'a Widmore'un kasetini de izletmişti.