LOST S05E07 - 5.Sezon 7.Bölüm 'The Life and Death of ...'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E07 - 5.Sezon 7.Bölüm 'The Life and Death of ...'

Postby y4vuz on 28 Feb 2009, 17:56

DİKKAT!
5.Sezon 7.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

The Life and Death of Jeremy Bentham

Bölüm Cesar'ın Hydra İstasyonunu araştırmasıyla başlıyor. Karşı adada bulunan bu istasyonda Jack,Kate ve Sawyer diğerleri tarafından tutulmuştu. Rousseau"nun haritalarına ve Faraday'ın notlarına benzeyen kağıtlar görünüyor. Ancak fotokopi gibiler. Ardından Ilana geliyor.(Sayid'e refakat eden polis)
Suyun içinde takım elbiseli bir adamın bulunduğunu söyler ve yanına giderler. Bu sırada adaya çalılan uçak arka planda görünür.
Adam John Locke'dır !
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Ertesi sabah Locke karşıdaki esas adaya bakarken Ilana, 3 kanodan birini kaptan ve bir kadının alıp gittiğini anlatır. Locke ise öldüğünü hatırlamaktadır.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
John dümeni çevirdikten sonra adadan çıkış noktası olan Tunusta gözlerini açar. Zaman Aralık 2007 ile 2008 başları arasıdır. Burası izlenmektedir. Akşam birileri gelip onu hastaneye götürür.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Ertesi akşam Widmore yanına gelir. Yaklaşık 50 yıl önceki karşılaşmalarını hatırlamaktadır(Jughead) Oysa Locke için aradan sadece 4 gün geçmiştir.
Widmore bir zamanlar the others'ın lideri olduğunu ancak Ben tarafından adadan dışarı çıkartıldığını anlatır.
Yakında savaşın başlayacağını ve bu sırada eğer Locke adada olmazsa yanlış tarafın kazanacağını anlatır.
Image Image Image Image
Widmore' un hazırladığı yeni kimlikle ve Abaddon'un yardımıyla ada dışındaki arkadaşlarını adaya geri dönmeye iknaya başlayacaktır.
Image Image Image Image
İlk olarak Dominik Cumhuriyetinde bulunana Sayid'e giderler. Sayid gönüllü olarak okul inşaatına yardım etmektedir. 2 yıl boyunca adadaki insanları koruduğunu zannederek Ben için çalıştığını anlatır. Adadan çıktıktan sonra sadece 9 ay beraber olduğu Nadya'nın öldürüldüğünü söyler. Sayid geri dönmeyi kabul etmez.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2.Durak NewYork'tur. Walt' un yanına gider ve onunla sohbet eder.
Benjamin ise onu takip halindedir.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Hurley'in kaldığı Santa Rosa hastanesini de ziyaret eder. Abaddon'u gören Hugo çıldırır ve gider.
Locke'un sorusu üzerine Abaddon onu hastanedeki ziyaretini ve o geziyi tavsiye ettiğini anlatır.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Los Angeles'daki Kate de hayır der.
Image Image Image Image
Abaddon Locke'u ısrarları üzerine Helen' ın mezarına götürür.
Abaddon vurulur, Locke ise kaçarken kaza yapar.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Gözlerini Jack'in çalıştığı hastanede açar. Locke Jack'e babasının selamını iletir :)
Image Image Image Image
Jackden de istediği cavabı alamayan Locke kaçınılmaz sona gelir ve intihar etmeye karar verir. Jack'e o mektubu yazar.
Tam kendini asacakken Ben gelir ve engel olur.
Eloise Hawking'in onlara yardım edeceğini öldürünce Locke'u öldürür.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Tekrar adadayız. Cesar Hydra istasyonunun belgelerini incelemektedir.
Locke'a Hurley'in ve bir kaç kişinin bir parlama sonrası kaybolduğunu anlatır.
Finalde Ben'in yanına giderler...
Image Image Image Image

SORULAR
:?: Adaya düşen Ajira uçağı nasıl oluyor da bu kadar sağlam görünüyor?
Kate ve Sawyer karşı adada esir tutulurken bir yerde çalıştırılmışlardı. Acaba çalıştırıldıkları bu yer pir pist inşaatı olabilir mi?

Image Image

:?: Benjamin neden Locke'u önce kurtarıp sonra öldürdü?
:idea: Ben' in hali E.Hawking'in ismini duyunca değişti. Bu bilgiyi akop adına konuşan Cristian'ın ona vermisini kıskanmış olabilir :lol: Gerçekten de daha önce kulübede Jakop'ın onunla konuşmasını kıskanmış ve onu vurmuştu.
Image Image

:?: Widmore'un bahsettiği savaş nedir?

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Ana adanın karşısında bulunan Hydra istasyonu. Jack, Sawyer ve Kate burada diğerleri tarafından esir olarak tutulmuştu.
Image Image

:arrow: 1954 yılına ait LIFE dergisi kapağında Jughead bölümündeki gibi hidrojen bombası var. (S05E03)
Image Image Image

:arrow: Rousseau' nun haritaları ve Faraday'ın notlarının fotokopileri.
Image Image Image

:arrow: Cesar'ın bulduğu tüfek, kanolar, Walt' un anlattığı rüya ve daha önce bizimkilerin kanoların içinde buldukları Ajira şişesinden yola çıkarsak; diğer kanodan ateş edenin Cesar olma olasılığı yüksek. (S05E04)
Image Image Image Image

:arrow: Jack' in Locke'a giydirdiği baabsının ayakkabıları. (S05E06)
Image Image

:arrow: Locke tıpkı Benjamin gibi çarkı çevirdikten sonra Tunus'tan çıkıyor.
Image Image

:arrow: Locke Widmore'u tanımıyor. Ama Widmore'un hafızası çok sağlam, 50 yıl önceki buluşmalarını hatırlıyor (S05E03)
Oysa Ben Locke'a Widmore'un kasetini de izletmişti.
Image Image Image

:arrow: Locke' un yeni kimliği. Her zamanki gibi sayı oyunları içinde mevcut.
Image

:arrow: Daha önce birçok defa karşımıza çıkan Abaddon Ben tarafından vurulur.
Image Image Image

:arrow: 3 küsür yıl sonunda küçük Walt oldukça büyümüş :D Walt daha sonra Hurley'i ziyaret edip Locke'la bu buluşmasından bahsetmişti.
Image Image Image

:arrow: Helen beyin kanamasından ölmüş. Belki de Locke için dünyada bir dayanak bırakmamak için Widmore tarafından öldü süsü verilmiş olabilir. (S02E03)
Image Image

:arrow: Jack sakal uzatmaya başlamış. Locke'un ölümü sonrası sakalları uzamaya başlayacak ve tıpkı Locke gibi diğerlerini adaya döndürmeye çalışacaktır.
Image Image

:arrow: Locke Jack'e o notu yazıyor. (S05E06)
Image Image

:arrow: Lost S05X07 Bölüm Özet Videosu "Ada"

:arrow: Lost S05X07 Bölüm Özet Videosu "Ada dışı"
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Re: LOST S05E07 - 5.Sezon 7.Bölüm "The Life and Death of ..."

Postby y4vuz on 28 Feb 2009, 18:29

Imageİlk defa denediğimiz 5. Sezon 7.Bölüm "The Life and Death of Jeremy Bentham" ın ayrıntılı videolu bölüm incelemesiyle karşınızdayız.
10 dakikayı aşan bu videoda hem 7. bölümün özetini ve geçmiş bölümlerle ilgili bağlantılarına ulaşabilirsiniz.

y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Postby Savage on 02 Mar 2009, 14:06

Eline sağlık.
Bölümleri izledikten sonra sürekli buradan takip ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
Videolu bölüm özeti süper olmuş.
Eline emeğine sağlık. Çok teşekkürler. :P
Savage
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Postby devturgut on 06 Mar 2009, 15:52

hocam seni tekrar aramızda görmekten inan çok mutluyuz emeğine sağlık en yakın takipçiniz .....saygılarımla
devturgut
Yeni Üye
Yeni Üye

Fav. Character: Jack Shepherd

Return to 5. Sezon