Lost S05X09 5.Sezon 9.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
Namaste
Geçmişteki eksik kalan parçalar tamamlanmaya devam ediyor.
Bölüme Ajira uçağında başlıyoruz, 2008 yılındayız. Oceanic 6lısı adaya dönüş yolundalar.
Birden sorun olur ve uçak irtifa kaybetmeye başlar. Parlama olur Jack,Kate,Hurley ve Sayid kaybolup 1977'ye taşınırlar.

Adada pist benzeri bir alan vardır ve Lapidus uçağı buraya indirmeyi başarır.
Lapidus uyandığında yardımcı pilotun ölmüş olduğunu görür. Ben ve Sun da taşınmamıştır.

1977deyiz. Jin ada taramalarında Jack,Kate ve Hurley' i bulur ve James'i çağırır.
James durumu onlara anlatır. Sun' ın döndüğünü öğrenen Jin doğruca Flame(Alev) istasyonuna gider. Bu istasyonu daha önce S03E11 den hatırlıyoruz, Mikhail istasyonda onları bekliyordu. Locke ise istasyonu havaya uçurmuştu.

Juliet ve James onları o gün gelecek denizaltı ile gelmiş gibi göstermeye karar verirler.

Radzinsky Alev istasyonunda yeni kurulacak Swan istasyonunun maketini hazırlamaktadır. Jin adaya her hangi bir uçağın iniş yapmadığını öğrenir.

2008deyiz, Sun ve Benjamin'in de içinde bulunduğu diğer kurtulanlar küçük adadadırlar. Cesar Hydra İstasyonunu görmüştür oraya gider. Sun ve Ben esas adaya gitmek için yola çıkarlar, Lapidus peşlerindedir.

1977deyiz, Amy'nin oğlunun gelecekte others'a katılacak olan Ethan olduğunu öğreniyoruz. Juliet denizaltı listesini değiştirmek için Amy'den alır.

Jack,Kate ve Hurley denizaltı tayfasına katılmayı kabul eder.
Flame istasyonunda bir sızmanın olduğu farkedilir. Hemen dışarı fırlayan Jin Sayid'i bulur. Radzinsky'nin de gelmesiyle mecburen ona düşman muamelesi yapmak zorunda kalır.

Dharma köyüne geldiklerinde James onlara neler yapması gerektiğini anlatır.

Ben gizlenmiş 3 kanoyu bulur. Tam bu sırada beklenmedik bir şekilde Sun ona arkadan vurup bayıltır. Lapidusla beraber ana adaya geçerler.

Jack'in işlemlerini videolardan hatırladığımız Dr.Pierre Chang yapar. Kate'in listesini ise Juliet son anda yetiştirir.
Radzinsky Sayid'in Kuğu istasyonu maketi ve haritasını görmesi yüzünden onu öldürmeyi teklif eder. James onu barakalara götürür.

Lapidus ve Sun iskeleye ulaşırlar. Ancak onların bulunduğu zamanda ortalık harabe haldedir. Ormanda karaduman benzeri birşey görürler. Fısıltılar duyarlar, ardından barakaların birinden Christian çıkar.
Onları Dharmanın giriş işlemlerini yaptırdığı yere götürür. Önlerinde uzun bir yolculukları olduğunu söyler ve 1977de çekilmiş fotoğrafı gösterir.

James Sayid'i barakalara getirir.
Jack akşam James ve Juliet'i ziyaret eder.
Küçük Benjamin Sayid'e sandviç getirir.

SORULAR
DİKKAT ÇEKEN SAHNELER

Atıyorum tıpkı bunlar gibi şuan 1977de bulunan Jack othersla temasında Ajira kazasından bahsedip gelecekte bu pistin yapılmasını sağlamış olabilir.
Bu sorulara Faraday sürekli olarak "Her ne olmuşsa, olmuştur" cevabını verdi. Geçmişteki olaylara ne kadar müdahale edersen et sonuçta olacak olan yine gerçekleşecektir diyor. Bunun içeriğini S05E11 de göreceğiz, bölüm adıda aynı ismi taşıyor.
Yani Juliet'in Ethan'ın doğumunu gerçekleştirmesi zamanın akışı içinde hep var olan bir olaydı. Ama eğer James'in teklifini kabul etmeyip doğum yaptırmayı reddetseydi? İşte böyle bir ihtimal olmazdı, "What happened,happened" burada devreye giriyor, o doğumu mutlaka Juliet yaptıracaktı...

Dünya ile iletişim buradan kurulabiliyor. İstasyondan Radzinsky sorumlu. Kelvin'ın Desmond'a anlattığına göre Radzinsky Swan'da intihar etmişti. (S02E23)

Others'ın Benjaminle birlikte yaptığı kırımda Dharma çalışanları öldürülmüştü.(S03E20)

Ayrıca Ben'in kolunun hızlı iyileşmesi de dikkat çekti. Adadnın iyileştirme gücü

Adaya gelişini izlemiştik, biraz daha büyümüş. Richard'la buluşup onlara katılmak istediğini söylemişti. Richard ise daha zamanı olduğunu beklemesini istemişti.(S03E20) Sayid'i others dan zannedip bu yüzden ona yakın davranıyor.