LOST S05E10 - 5.Sezon 10.Bölüm 'He's Our You'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E10 - 5.Sezon 10.Bölüm 'He's Our You'

Postby y4vuz on 26 Mar 2009, 20:32

DİKKAT!
Lost S05X10 5.Sezon 10.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

He's Our You

Bölüm '70'li yıllar civarında Irakta başlıyor. Sayid'in babası abisinin tavuğu kesmesini istiyor ama o başaramıyor. Sayid gelip tavuğun boynunu kırıyor. Sayid' in daha çocukluktan itibaren öldürmeye meyilli olduğunu görüyoruz.
Image Image Image Image
Adada 1977'deyiz. Küçük Ben Sayid'e sandviç getirmeye devam eder.4 yıl önceki Richard'la buluşmasından bahseder.Sabırlı olursa onu buradan çıkartabileceğini söyler.
Image Image Image Image
2007'de Moskova'dayız. Sayid Benjamin'in talimatı doğrultusunda adadaki arkadaşları için tehdit unsuru oluşturduğunu düşündüğü Widmore'un son adamını da öldürür.
Benjamin artık işlerinin bittiğini söyler. Sayid kendisini boşlukta hisseder.
Image Image Image Image
Adada 1977'deyiz, Horace gelir Sayid'i konuşturmaya çalışır ama yanıt alamz.
Juliet diğerlerinin gelmesi sonrası hayatlarının bozulması konusunda endişelidir.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
James Sayid'e Dharmaville'de onlara katılmasını teklif eder ama kabul etmez. Sayid onu bırakmasını ister.
Kate ve Jack öğle yemeğindedir. Hurley Kate' e James ve Juliet'in birlikteliğini anlatır.
Ben'in babası Roger Sayid'in hücresini temizlemeye gelir. Sandviç getiren Ben'i görüp sinirlenir.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2007'de Locke'un Sayid'i ikna ziyareti sonrası bir tarihte Santo Domingo dayız. Ben Sayid'i ziyarete gelir ve Locke'un ölümünden bahseder. Hurley'in hastanesi önünde onu izleyen adamların olduğunu söyler. Öldürmenin onun doğasında olduğunu onun doğuştan katil olduğunu anlatır.
Image Image Image Image
Adada 1977'deyiz, Sayid konuşturmak için Oldham' a götürürler. Verdiği ilaç sayesinde gerçekleri anlatır.
Ajira ve Oceanic uçaklarından İnci, Alev ve henüz kurulmamış Kuğu istasyonundan bahseder. Finalde ise kırımda hepsinin öleceğini ve gelecekten geldiğini de söyler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2007 sonlarındaki Los Angeles'da limandaki buluşmadayız. Kate ve Sayid çekip gitmişti. Jack ve Sun ise Ben'le beraber Hawking'in yanına gitmişlerdi.
Bara içmeye giden Sayid'in yanına Ilana gelir. Gecenin ilerleyen vakitlerinde otele giderler ve Ilana onu boş anını değerlendirip Sayid'i yakalar. Golf sahasında öldürdüğü Peter Avellino tarafından onu Guam'a götürmek için tutulduğunu söyler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Adada 1977'deyiz, Juliet ve Kate James'le olan ilişkileri hakkında konuşurlar.
Dharma üyeleri oy birliğiyle Sayid'in infaz kararını verir.
James Sayid'in kaçmasına izin verir ama bu sefer de Sayid kabul etmez. Adaya neden geri döndüğünü artık anladığını söyler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Kate de Sayid gibi neden geri döndüğünü şimdi anladığını söyler. Ardından yanan bir Dharma minibüsü bir barakaya çarpıp yangın çıkarır.
Hengâmeden faydalanan küçük Ben Sayid'i dışarı çıkarır.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2007 sonlarında havaalanındayız. Ilana ve Sayid Ajira uçağına binerler. Ilana Benjamin'i hiç tanımadığını söyler.
Image Image Image Image
Kaçarlarken Jin' e rastlarlar. Sayid onu etkisiz hale getirir.
ve finalde hiç beklenmedik bir şey olur, Sayid küçük Ben'i vurur.
Image Image Image Image

SORULAR
:?: Küçük Benjamin vuruldu şimdi ne olacak?
Image
:idea: Henüz teknik olarak zaman yolculuğu gerçekleşmediğinden bu olayın sonuçlarını tam olarak bilemiyoruz :lol:
Ancak eğer küçük Ben ölürse Sayid'in Ben ile yaşadıkları ne olacak? Hafızasından mı silinecek? :) Adaya dönmesini Ben sağlamıştı, küçük Ben yoksa, büyük Ben de yok demektir o zaman Sayid'in de adada olması mümkün olamaz.

:idea: Zaman yolculuklarıyla ilgili meşhur Hollywood filmlerinin başlıcaları olan Geleceğe Dönüş ve Kelebek Etkisini hatırladığımızda geçmişe yapılan müdahaleler geleceği tamamen değiştiriyordu.
Mesela geçmişe giden Marty McFly anne ve babasının birlikte olmasını engelleyince yok olmaya başlamıştı.
Bu arada Dr.Brown'a saldıranların minibüsü bayağı tanıdık bir marka :lol: :lol:
Image Image Image
:idea: Lost tabii ki apayrı bir dizi film, üstteki gibi fantastik şeylerin olması beklenemez. Senaristler Faraday'ın ağzında bize sürekli olarak "Whatever Happened, Happened" - "Her ne olmuşsa, olmuştur" dan bahsettiler. Yani geçmişte ne olmuşsa o yaşanır. (Gelecek bölümümüz de adı taşıyor, bu konu ile ilgili daha fazla bilgi almamız muhtemel)Sizin müdahaleniz bir şeyi değiştirmez. Faraday bir tek Desmond'ın farklı olduğunu, kuralların ona işlemediğini söylemişti. (S05E01)
Image
:idea: Faraday'ın anlattıklarına bakılırsa Sayid' in küçük Ben' i öldürebilme ihtimali yok. Ancak Ben vuruldu, üstelik kalbine çok yakın bir yerden. Daha önceki Michael'ın durumunu hatırlayanlar Sayid' in silahının tutukluk yapacağını sanıyorlardı, ama bölüm finalinde Sayid Ben'i vurmayı başarınca herkes şok oldu. Dizi 5. sezonunda ama bunca bölüm sonra bile bizi hâlâ şaşırtmaya devam ediyor, hâlâ dizinin sırları çözülemedi, buradan senaristleri tekrardan kutlamak gerekiyor. :clap:
Hatırladığımız üzere gemide Keamy Michael'ı vurmak istemiş ama silah tutukluk yapmıştı.
Image
:idea: Küçük Ben vuruldu ama ölmesi pek de mümkün değil. Aslında garip görünebilir ama Sayid'in çocukluğunda Ben'i vurması yeni birşey değildi, ben bunu her zaman biliyordu. Yıllar sonra Oceanic adaya düştüğünde Sayidle tekrar karşılaştığında da biliyordu, 2007de Santo Domingo'daki bulumalarında onun doğuştan katil olarak doğduğunu söylerken de biliyordu. Sayid'in Ben'i vurması geçmişe bir müdahale değildi, esasında geçmişde zaten var olan bir olaydı ama bunu Sayid adaya 2.dönüşü öncesi henüz yaşamadığından bilmiyordu. Tıpkı zaman çizelgesinde geçmiş gibi görünse de karakterler açısından henüz yaşanmamış gelecek olan; Juliet'in onun adaya gelmesinde iş teklifinde bulunan Ethan'ı doğurttuğunu veya Jin'in Danielle' in karadumanın kuyusuna inmesini engelleyip hayatını kurtardığını henüz yaşamadıklarından bilmemeleri gibi ;) (S05E05) (S05E08)
Image Image
:idea: Çok karmaşık bir zaman paradoksu gibi görünüyor. Nasıl oluyor da Juliet yetişkin Ethan'la zaman geçirdikten yıllar sonra geçmişte onu doğurtabiliyor. Ama durum eğer üstteki gibiyse Hurley'in piyangoyu tutturmasını sağlayan sayıların telsiz sinyallerini bizzat kendisinin başlattığına kendimizi hazırlasak iyi olacak :D
Hatırladığımız üzere Fransız ekibin aldığı telsiz sinyallerindeki sayıları okuyanın sesi Hurley'e çok benziyordu.(S05E05)
Evet Hurley'in aslında kendinin başlattığı telsiz sinyallerinden gelen sayılarla piyango tutturması, daha sonra adaya dönüp telsiz sinyallerini göndermesi başı olmayan ama sonsuz bir döngü oluşturuyor. Çok karmaşık bir paradoks ama gerçekleşirse bomba olur :D
Image
Telsizden gelen ses, özellikle 23 ve 42 bölümü ne dikkat.

LOST'daki karmaşık zaman kurgusuna başlangıcı olmayan sonsuz bir zaman döngüsü olarak adlandırılabilir.

* Örneğin Rousseua ekibiyle adaya gelir asyalı birisi onu karadumanın kuyusuna girerek ölmekten kurtarır. Yıllar sonra Jin uçakla adaya düşer. Parlamayla geçmişe gider. Rousseua' yu kurtarır.

* veya 1977'de Amy'nin erken doğum sancısı başlar. Uzman doktor yoktur ama adaya gemiyle gelip Dharmaya katılan gruptaki sarışın bayan ona doğum yaptırıp oğlu Ethan'ı doğurtur. Yıllar sonra Ethan Juliet'e adada iş teklif eder. Juliet adaya gelip 3 küsür yıl kaldıktan sonra parlamayla geçmişe gider vs. vs.....

* veya 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen yeni gruptan şişman bir arkadaş bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner, 1977'de Adaya Dharma çalışanı olarak gelen Hurley bir şekilde şu meşhur sayıları telsize okur. Pasifikte 2 subay sayıları duyar. Leonard subayın birinden öğrendiği bu sayıları akıl hastanesinde Hurley'e söyler. Hurley bu sayılarla loto tutturur. Oceanicle adaya düşer. Adadan çıkar sonra Ajirayla tekrar döner........ :lol: :lol: :lol: :lol:

:idea: Gelecek bölümlerde küçük Ben'in akıbeti ile ilgili
ABC kanalının bu yıl başlattığı dizi özetinin mizahi bir dille anlatıldığı LOST Untangled isimli uygulamasında küçük Ben'in geleceği ile ilgili büyük ipucu verildi. Ben'i kurtulmuş ve yatakta görüyoruz.
Image
Küçük Ben'i kurtaracak kişi Jack olabilir mi? :lol:

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Sayid' in daha çocukluktan itibaren öldürmeye meyilli imiş.
Image Image

:arrow: Küçük Ben Sayid'e 4 yıl önceki Richard'la buluşmasından bahseder. Bu buluşmada Richard Ben'e sabırlı olmasını söylemiş, yaklaşık 10 yıl sonra beraber Dharma kırımını gerçekleştirmişlerdi. (S03E20)
Buradan küçük Ben'le James ve diğerlerinin 3 yılı beraber geçirdiğini öğreniyoruz, aralarında nasıl bir temas yaşandı bilemiyoruz.
Image Image

:arrow: Sayid'e sandviç getirmesine Ben'in babası Roger sinirlenip onu tartaklar.
Babası Roger Ben doğarken annesi öldüğünden onu sevmiyordu. Bu sahnede de gördükki Ben'in de babasını sevmemek için haklı nedenleri varmış. 10 küsür yıl sonra Richard'ın halkıyla beraber kırımı gerçekleştirirken babasını Dharma minibüsünde bizzat kendisi öldürecekti.(S03E20)
Yıllar sonra Roger'in cesedini minibüsüyle beraber Hurley bulmuş, Charlie, Jin ve Sawyer'la beraber çalıştırıp, minibüsle gezmişlerdi.(S03E10)
Image Image Image Image

:arrow: Ben, tıpkı öldürdüğü Locke gibi Santo Domingo'daki Sayid' in yanına gider ve Hurley'in hastanesindeki adamdan bahseder.(S05E07)
Sayid her ne kadar kabul etmemiş gibi görünse de oradaki adamı haklayıp Hurley'i hastaneden çıkarmıştı.(S05E01)
Image Image Image Image

:arrow: Bölümün adı "He's Our You" (O bizim "Sen"imiz) nun ne anlama geldiğini öğrendik. Oldham Dharma'nın işkencecisiymiş, Sayid'in bir bakıma meslektaşı :)
Image Image

:arrow: Bölümde 2007 sonlarındaki Los Angeles'da limandaki buluşma ile Ajira uçağına binişteki boşluklar Sayid için tamamlanmış oldu.
Ilana Sayid'in golf sahasında öldürdüğü Peter Avellino'nun ailesi tarafından onu Guam'a götürmek için tutulmuş. (S04E03)
Yalnız burada benim anlamadığım hadi Ilana o gece Sayid'i gafil avladı. Ama sonrasında Sayid' in tıpış tıpış uçağa binmesi bana mantıksız geldi :roll: (S05E06)
Image Image Image Image

:arrow: Sayid Horace ve diğerlerine others'ın yapacağı kırımdan bahseder. (S03E20)
Image Image Image

:arrow: Uyuz Radzinski:D Sayid hakkında bir karar verilmemesi halinde Ann Arbor' u arayacağını söyledi.
Dr. Pierre Chang' in de geldiği Michigan Üniversitesinin bulunduğu yer olan Ann Arbor da Dharma' nın diğer sorumluları da bulunuyor anlaşılan. (S02E03)
Image Image Image

:arrow: Dharma'nın infaz kararı sonrası Sawyer Sayid'in kaçmasına izin verir ama bu sefer de Sayid kabul etmez. Çünkü küçük Ben'in geleceğini biliyordur ve kafasında onunla ilgili planlar vardır.
Image

:arrow: Ben daha o yaşlarda minibüs yakıp ortalığı karıştıracak potansiyele sahiptir :lol:
Image

:arrow: Sayid kimsenin beklemediği bir şeyi yapar, küçük Ben'i vurur.
Image Image

:arrow: Lost S05X10 Bölüm Özet Videosu
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Return to 5. Sezon