LOST S05E11 - 5.Sezon 11.Bölüm 'Whatever Happened, Happened'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E11 - 5.Sezon 11.Bölüm 'Whatever Happened, Happened'

Postby y4vuz on 02 Apr 2009, 20:43

DİKKAT!
Lost S05X11 5.Sezon 11.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

Whatever Happened, Happened

Önceki bölümde Sayid Jin'i hakladıktan sonra küçük Ben'i vurup kaçmıştı.
Image Image Image Image
Barakalarda ise Ben'in gönderdiği yanan minibüs söndürülmüştür.
Kate Ben'in babası Roger'la tanışır. Bu sırada Jin küçük Ben'i getirir.
Image Image Image Image
2005teyiz. Kate eski dostu Cassidy'yi ziyaret eder. Aynı zamanda Sawyer'ın da eski sevgilisi olan Cassidy'yi ve kızını ziyaret etmesini Sawyer helikopterden atlamadan önce istemişti.
Image Image Image Image
1977de adadayız. Küçük Ben'in durumu kötüdür. Gerçek bir cerrah gereklidir.
Image Image Image Image
Hurley geçmişte içinde bulundukları durumu çözmeye çalışmaktadır. Miles hiçbirşeye müdahale edip değiştiremeyeceklerini, aslında Sayid'in Ben'i vurması, Juliet'in Ethan'ı doğurtması gibi olayların her zaman yaşanmış olduğunu yalnızca tüm bunları yaşamadıklarından bilmediklerini söyler.
James Jack'den ameliyat için yardım ister ama Jack kabul etmez, küçük Ben'i ölüme terk eder.
Image Image Image Image
Kate Ben'e kan verirken Roger gelir. Ben'le olan geçmişini anlatır.
Image Image Image Image
Milesla Hurley'in zaman sohbeti sürüyordur. Hurley yıllar sonra Ben'in Sayid ona işkence yaptığında onu neden tanımadığını çözemezler.
Image Image Image Image
Juliet Roger'ı ilaç için tıbbi istasyona gönderir.
Juliet ve Kate Ben'i kurtarmak için son çare olarak the others'ı görürler.
Kate Ben'le birlikte yola çıkar.
Image Image Image Image
2008 de bir kez daha L.A.de marinadaki dönüş toplantısındayız. Bu sefer Kate'in bakış açısından seyrediyoruz. Kate işin içinde Ben'in olduğunu ve geri dönüşü duyunca sinirlenip gider.
Kate ve Aaron market'e uğrarlar. Kate bir ara Aaron'ı markette kaybeder.
Image Image Image Image
Ertesi gün Kate Aaron'la birlikte Cassidy'e gider. Onları Clementine karşılar. Sohbetlerinden 3 yıllık süre içinde Kate'in onları sıkça ziyaret ettiğini anlayabiliyoruz.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Kate Claire' in annesini ziyaret eder ve gerçekleri anlatır.
Image Image Image Image
1977de adadayız. Kate sonic çitlere geldiğinde James ona yetişir.
Sawyer ve Kate beraber Ben'i çitlerin öbür tarafına götürürler.
Image Image Image Image
Juliet Jack'e neden yardım etmediğini ve neden döndüğünü sorar.
Image Image Image Image
Sawyer ve Kate Clementine hakkında konuşurlar. Diğerleri etraflarını sarar.
Richard gelir, Benjamini tanır. Eğer onu alırsa Benjaminin bir daha asla eskisi gibi olamayacağını, vurulduğunu unutup masumiyetini yitireceğini, daima onlardan biri kalacağını anlatır. Bu sırada adamlarından biri Richard'a bunu Ellie ve Charles'a sormadan yapmaması gerektiğini söyler.
Richard Ben'i tapınağa getirir ve içeri girerler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2008de adadayız. Locke Ben'i yaşayanların yurdunda karşılar :D
Image Image Image Image

SORULAR
:?: Zaman karmaşasına devam...
:idea: Lost fanlarının internetteki tartışmalarını yakından takip eden senaristler senaryoda küçük oynamalar yaptılar mı bilinmez ama zaman kavramındaki hikaye tam da tahmin edilen raya oturmaya başladı. Önceden senaristlerin Faraday'ın ağzından sıkça belirttikleri "Olan oldu" kavramı doğrultusundaki düşünceler tıpkı zannediğildiği gibi çıktı.
Senaristler bu sefer Miles'ın ağzından Lost'daki zaman kurgusunu anlattılar.

:idea: İlk olarak geçen rehberde bahsettiğimiz McFly'la başlamaları çok hoş oldu :)
Geleceğe Dönüş filmindeki zaman kurgusuyla hafiften dalaga geçerek, Lost da o filmde olduğu gibi geleceğin değiştirilmesinin mümkün olmadığını anlattılar.
Geleceğe Dönüş'te McFly zamanda geriye gitmiş ve annesi ile babasının birlikte olmasını engellediğinde geleceği değiştirip, gelecekte kendisinin de varolmasını engellemiş sonucunda eli kaybolmaya başlamıştı.
Image Image Image

:idea: Lost'da ise durum böyle işlemiyor. Daha önceki bölümün rehberinde de anlatılmıştı(S05E10) ama tekrarlayalım ;) 1977 Dharma döneminde yaşananlar (Sayid'in küçük Ben'i vurması, Juliet'in Ethan'ı doğurtması vs.) sanki bizimkilerin geçmişe müdahalesi gibi görünse de esasında tüm bunlar her zaman yaşanmış olaylar. Sadece adaya düştükleri zamanda 2004de henüz yaşamadıklarından bu olayları bilmiyorlardı.
Image
:arrow: Jack küçük Ben'in ameliyatına yardım etmeyip onu ölüme terk etti
:idea: Ölmeyeceğini biliyordu ancak yardım etmemesi sonucunda Sawyer ve Kate Ben'i Richard'a vermek zorunda kaldılar. Yani Jack en nefret ettiği adamı bu hareketiyle bizzat kendisi oluşturmuş :o :o Paradoksa bak hizaya gel :lol:
Image Image
:?: Peki Miles bunları anlatmasa Jack ameliyata girecek ve Ben tapınağa girmeyip hep masum olarak mı kalacaktı?
:idea: Tabii ki hayır. Jack'in ameliyata girmemesi veya Miles'ın bu zaman kurgusunu anlatması ya da Ben'in tapınağa götürülmesi zaten yaşanılan olaylardı. Bunların dışında yapıp yapmamaları gibi başka ihtimaller mevcut değil. Jack ve diğerleri aslında tıpkı bizler gibi izleyici durumundalar. Dharma ve the others'ın geçmişini izliyorlar.

:?: Ben neden yıllar sonra kurtulanlar onu yakaladığında Sayid'i tanımadı?(S02E14)
:idea: Bu sorunun cevabını aynı bölüm içinde verdiler. Tapınağa girdiğinde vurulduğunu hatırlamayacakmış.
Ancak bu hafıza silinme olayı olmasaydı eğer Sayid'i hatırlamadığını da söyleyemezdik. 2 kelimesinden biri yalan olan Benjamin yıllar sonra Sayid'i gördüğünde kendisini belli edip "aa sen beni vuran amca değil misin?" diye soracak hali yok :D
Image Image

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Kate adadan çıktıktan sonra Sawyer'a verdiği sözü tutar ve Cassidy ile kızını ziyaret eder.(S04E13)
Geçmiş yaşamında bir dolandırıcı olan Sawyer Cassidy'yi kandırıp parasını almıştı.(S02E13)
Daha sonra Sawyer hapisteyken Cassidy onu ziyaret edip bir kızı olduğunu söylemişti. Sawyer hapishane müdürü ile işbirliği yapıp, hükümeti soyan birisinin paraları nereye sakladığını öğrenip hem hapishaneden çıkışını sağlamış hem de kazandığı parayı kızının hesabına yatırtmıştı. Tabii bundan Cassidy'nin haberi yoktu(S03E04)
Image Image Image Image
Cassidy ise Kate ile Sawyer hüsranından sonra tanışmıştı ve ona annesini görmesinde yardımcı olmuştu. (S03E15)
Bu buluşma sayesinde Sawyerla geçmişlerini konuşma fırsatı buldular ve 3 yıl boyunca sıkça beraber oldular.
Image Image

:arrow: Sawyer Roger'a hücrenin anahtarlarını soruyor.
İlginçtir bundan 27 yıl sonra Sawyer ve Roger buluşmuşlardı :) Tabii Dharma kırımında oğlu Ben tarafından öldürülen Roger neredeyse iskelete dönmüş durumdaydı :D (S03E10)
Image Image

:arrow: James'in kızı Clementine
Image

:arrow: Kate son kez Cassidy'yi ziyaret eder. Ardından Claire'nin annesine torununu emanet edip. Jack' in evine gider. Adaya dönmeye karar vermişti. (S05E06)
Image Image Image Image

:arrow: Adamlarından biri Richard'a Ellie ve Charles'a sormadan Ben'i almaması gerektiğini söyler.
1977de Widmore daha önce bahsettiği gibi lider olmuş anlaşılan. E.Hawking de adada. Birkaç bölümdür sırra kadem basan küçük faraday da adadaysa yok artk :lol: (S05E03)
Image Image Image Image

:arrow: "belki de adanın işleri kendisinin düzeltmek istediğini düşündün mü hiç?" "Belki ben sadece işine karışıyordum."
Jack den Lock vari laflar :D Gerçekçi Jack nereye gitti? :)
Image

:arrow: Richard küçük Benjamini tanıyor. Onunla 4 yıl önce ormanda karşılaşmıştı.(S03E20)
Kate ise Richard'la bundan 27 yıl sonra karşılaşmıştı. Sayid,Kate ve Ben'i gemi tayfasından kurtarmışlardı (S04E13)
Image Image Image Image

:arrow: Richard küçük Ben'le beraber tapınağa giriyor. Düzelmiş ama vurulduğunu hatırlamayan, masumiyetini yitirmiş diğerlerinden biri olarak çıkacak.
Karaduman bu tapınağın yanındaki kuyuya Fransız ekipten Montand'ı çekmiş. Diğerleri de onun peşinden gidip hastalanmış halde dışarı çıkmışlardı. Danielle onları öldürmek zorunda kalmıştı. (S05E05)
Image Image Image Image

:arrow: Lost S05X11 Bölüm Özet Videosu
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Re: LOST S05E11 - 5.Sezon 11.Bölüm "Whatever Happened, Happened"

Postby karyus on 14 Apr 2009, 10:58

diziyi karizmatikleştirmek adına çok fazla karmasık hale getirdiler. pek çok cevapsız soru var benim aklımda mesela o takma sakal takan bir herif vardı o an karaya dönüp michael'ı bulmustu. michael ona

"siz anakaraya gelebiliyor musunuz.?" diye sormustu o da "evet" cevabını vermişti. öncesinde de julieti gelip almıslardı.

demem o ki madem ada sürekli hareket ettiği için yerlerini bulamıyorlardı ve bunun için bir istasyon kurmuslardı (ana karada) bu denizaltı ile gidip gelmeler nasıl oluyordu?

ben neden ajira ile adaya geri döndü de bir denizaltı tutup adaya geri dönmedi? bu adadan bir çıkış noktası (tunus) varda neden bir giriş noktası yok?

hocam sunlara bir cevap verirsen minnettar olurum (:
karyus
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Re: LOST S05E11 - 5.Sezon 11.Bölüm "Whatever Happened, Happened"

Postby y4vuz on 14 Apr 2009, 13:12

karyus wrote:diziyi karizmatikleştirmek adına çok fazla karmasık hale getirdiler. pek çok cevapsız soru var benim aklımda mesela o takma sakal takan bir herif vardı o an karaya dönüp michael'ı bulmustu. michael ona
"siz anakaraya gelebiliyor musunuz.?" diye sormustu o da "evet" cevabını vermişti. öncesinde de julieti gelip almıslardı.
demem o ki madem ada sürekli hareket ettiği için yerlerini bulamıyorlardı ve bunun için bir istasyon kurmuslardı (ana karada) bu denizaltı ile gidip gelmeler nasıl oluyordu?
ben neden ajira ile adaya geri döndü de bir denizaltı tutup adaya geri dönmedi? bu adadan bir çıkış noktası (tunus) varda neden bir giriş noktası yok?
hocam sunlara bir cevap verirsen minnettar olurum (:

Dizinin güzelliği karmaşıklığında :)
Bu sorular hakkında senaristler tüm bilgileri vermediklerinden tam olarak cevap vermemiz mümkün değil, sadece tahmin yürütebiliriz. Zaten Lost'un temel mantığı da bu, parçalarının büyük kısmı aslında eksik olan yapbozu tamamlamak için debeleniyoruz :)

Adaya gidip gelmenin istasyonlar vasıtası ile olduğunu biliyoruz. Yani LA deki Lamppost istasyonunda yer tespit ediliyor, adadaki deniz içindeki Looking Glass istasyonundan sinyaller gönderilip adaya ulaşılabiliyordu.

S03E13 da Locke, Sayid ve Kate, Jack'i diğerlerinin elinden kurtarmak için barakalara gelmişti, bu sırada Locke yeni ameliyat olmuş Ben'i esir aldığında, Benjamin Swandaki patlama yüzünden Looking Glassdan sinyal gönderemediklerini bu yüzden adaya gelişin artık mümkün olmadığını söylemişti. Yani Swan patlamasından sonra denizaltı işi iptal oldu.
Keamy'nin gemi tayfası adaya çok yaklaşmalarına rağmen yine de adaya gelememişlerdi. Jack'in telsizle gönderdiği sinyaller sayesinde ancak yer tespiti yapılabildi.

Ada, Lampost istasyonu gibi dünyada elektromanyetik enerjinin toplandığı noklardan biri olan Tunusdaki o çıkış ve Ajira uçağı hâlâ gizemini koruyor...
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Return to 5. Sezon