Lost S05X11 5.Sezon 11.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !
Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir
Whatever Happened, Happened
Önceki bölümde Sayid Jin'i hakladıktan sonra küçük Ben'i vurup kaçmıştı.

Barakalarda ise Ben'in gönderdiği yanan minibüs söndürülmüştür.
Kate Ben'in babası Roger'la tanışır. Bu sırada Jin küçük Ben'i getirir.

2005teyiz. Kate eski dostu Cassidy'yi ziyaret eder. Aynı zamanda Sawyer'ın da eski sevgilisi olan Cassidy'yi ve kızını ziyaret etmesini Sawyer helikopterden atlamadan önce istemişti.

1977de adadayız. Küçük Ben'in durumu kötüdür. Gerçek bir cerrah gereklidir.

Hurley geçmişte içinde bulundukları durumu çözmeye çalışmaktadır. Miles hiçbirşeye müdahale edip değiştiremeyeceklerini, aslında Sayid'in Ben'i vurması, Juliet'in Ethan'ı doğurtması gibi olayların her zaman yaşanmış olduğunu yalnızca tüm bunları yaşamadıklarından bilmediklerini söyler.
James Jack'den ameliyat için yardım ister ama Jack kabul etmez, küçük Ben'i ölüme terk eder.

Kate Ben'e kan verirken Roger gelir. Ben'le olan geçmişini anlatır.

Milesla Hurley'in zaman sohbeti sürüyordur. Hurley yıllar sonra Ben'in Sayid ona işkence yaptığında onu neden tanımadığını çözemezler.

Juliet Roger'ı ilaç için tıbbi istasyona gönderir.
Juliet ve Kate Ben'i kurtarmak için son çare olarak the others'ı görürler.
Kate Ben'le birlikte yola çıkar.

2008 de bir kez daha L.A.de marinadaki dönüş toplantısındayız. Bu sefer Kate'in bakış açısından seyrediyoruz. Kate işin içinde Ben'in olduğunu ve geri dönüşü duyunca sinirlenip gider.
Kate ve Aaron market'e uğrarlar. Kate bir ara Aaron'ı markette kaybeder.

Ertesi gün Kate Aaron'la birlikte Cassidy'e gider. Onları Clementine karşılar. Sohbetlerinden 3 yıllık süre içinde Kate'in onları sıkça ziyaret ettiğini anlayabiliyoruz.

Kate Claire' in annesini ziyaret eder ve gerçekleri anlatır.

1977de adadayız. Kate sonic çitlere geldiğinde James ona yetişir.
Sawyer ve Kate beraber Ben'i çitlerin öbür tarafına götürürler.

Juliet Jack'e neden yardım etmediğini ve neden döndüğünü sorar.

Sawyer ve Kate Clementine hakkında konuşurlar. Diğerleri etraflarını sarar.
Richard gelir, Benjamini tanır. Eğer onu alırsa Benjaminin bir daha asla eskisi gibi olamayacağını, vurulduğunu unutup masumiyetini yitireceğini, daima onlardan biri kalacağını anlatır. Bu sırada adamlarından biri Richard'a bunu Ellie ve Charles'a sormadan yapmaması gerektiğini söyler.
Richard Ben'i tapınağa getirir ve içeri girerler.

2008de adadayız. Locke Ben'i yaşayanların yurdunda karşılar

SORULAR
Senaristler bu sefer Miles'ın ağzından Lost'daki zaman kurgusunu anlattılar.
Geleceğe Dönüş filmindeki zaman kurgusuyla hafiften dalaga geçerek, Lost da o filmde olduğu gibi geleceğin değiştirilmesinin mümkün olmadığını anlattılar.
Geleceğe Dönüş'te McFly zamanda geriye gitmiş ve annesi ile babasının birlikte olmasını engellediğinde geleceği değiştirip, gelecekte kendisinin de varolmasını engellemiş sonucunda eli kaybolmaya başlamıştı.

Ancak bu hafıza silinme olayı olmasaydı eğer Sayid'i hatırlamadığını da söyleyemezdik. 2 kelimesinden biri yalan olan Benjamin yıllar sonra Sayid'i gördüğünde kendisini belli edip "aa sen beni vuran amca değil misin?" diye soracak hali yok

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
Geçmiş yaşamında bir dolandırıcı olan Sawyer Cassidy'yi kandırıp parasını almıştı.(S02E13)
Daha sonra Sawyer hapisteyken Cassidy onu ziyaret edip bir kızı olduğunu söylemişti. Sawyer hapishane müdürü ile işbirliği yapıp, hükümeti soyan birisinin paraları nereye sakladığını öğrenip hem hapishaneden çıkışını sağlamış hem de kazandığı parayı kızının hesabına yatırtmıştı. Tabii bundan Cassidy'nin haberi yoktu(S03E04)

Cassidy ise Kate ile Sawyer hüsranından sonra tanışmıştı ve ona annesini görmesinde yardımcı olmuştu. (S03E15)
Bu buluşma sayesinde Sawyerla geçmişlerini konuşma fırsatı buldular ve 3 yıl boyunca sıkça beraber oldular.

İlginçtir bundan 27 yıl sonra Sawyer ve Roger buluşmuşlardı

1977de Widmore daha önce bahsettiği gibi lider olmuş anlaşılan. E.Hawking de adada. Birkaç bölümdür sırra kadem basan küçük faraday da adadaysa yok artk

Jack den Lock vari laflar

Kate ise Richard'la bundan 27 yıl sonra karşılaşmıştı. Sayid,Kate ve Ben'i gemi tayfasından kurtarmışlardı (S04E13)

Karaduman bu tapınağın yanındaki kuyuya Fransız ekipten Montand'ı çekmiş. Diğerleri de onun peşinden gidip hastalanmış halde dışarı çıkmışlardı. Danielle onları öldürmek zorunda kalmıştı. (S05E05)