LOST S05E12 - 5.Sezon 12.Bölüm 'Dead Is Dead'

Ayrıntılı bölüm özetleri, gözden kaçırdıklarınız, yüksek kalitede bölüm resimleri burada

LOST S05E12 - 5.Sezon 12.Bölüm 'Dead Is Dead'

Postby y4vuz on 09 Apr 2009, 07:25

DİKKAT!
Lost S05X12 5.Sezon 12.Bölümü izlemediyseniz bu konuyu okumayınız !

Aşağıdaki resimlerin büyük hallerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Capsler 1280x720 boyutlarında yüksek çözünürlüktedir ;)

Dead is Dead

Rehbere başlamadan önce, edindiğimiz tecrübelerden bölümdeki Benjamin' in sarf ettiği sözlerin doğruluğun da her zaman bir şüphe olabileceğini hatırlatalım :)

Bölüm 1977 yılında Richard'ın küçük Ben'i tapınağa götürmesinden sonraki bir tarihte başlıyor. O dönemde adanın lideri olan Widmore Richard'ın bu yaptığına sinirleniyor ama Jakop adını duyunca sakinleşiyor. Ardından Ben'in yanına gidip ona şefkatli davranıyor.
Image Image Image Image
2008de küçük adadayız. Ben karşısında dirilmiş Locke'u görüntü çok şaşırır. Sun tarafından bayıltılmadan önce Karaduman tarafından yargılanmak için ana adaya gitmeye çalıştığını anlatır.
Ertesi sabah Ben Caesar'la sohbet eder, ona Locke'un tehlikeli biri olabileceğini söyler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
1989 yılındayız. Adaya Fransız ekibiyle gelen Danielle Rousseau'nun arkadaşları Karaduman tarafından hasta edilmiş ve Rousseau onları öldürmek zorunda kalmıştı. Widmore'un verdiği talimatla onu öldürmeye küçük Ethan'la birlikte gelen genç Ben çadırda bir bebek olduğunu görünce vazgeçer ve Alex'i alır, Rousseau'yu ise sağ bırakır.
Widmore Ben'in Rousseau'yu öldürmeyip üstüne bebeğini almasına kızar.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2008deyiz. Ben Hydra'daki ofisinde Locke'la ölümü hakkında konuşur.
Locke ve Ben ana adaya gitmeye çalışırken Caeser gelir ve onlara engel olmaya çalışır, Ben Caeser'ı ondan çaldığı tüfekle vurur.Karşıya geçerler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Ben eski evinde Lapidus ve Sun'ı bulur. Cristian onlara burada Locke'u beklemelerini söylemiştir.
Ben tıpkı Keamy ve adamlarına yaptığı gibi karadumanı çağırmak için odasındaki gizli bölüme girer.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
1992 sonrası bir tarihteyiz. Alex büyümüştür, Benjamin ise Widmore'u adadan sürgün edip lider olmuştur.
Image Image Image Image
Ajira uçuşu öncesi Ben Jack'i LA'deki kilisede bırakıp yarım kalan bir işi olduğunu söyleyip çıkmıştı. Yarım kalan işi ise Widmore'a daha önce odasına gizlice girip söylediği Alex'e karşılık onun kızı Penny'yi öldüreceğiydi. Bunu gerçekleştirmek için Desmond'la LA'e gelen Penny vurmaya çalışırken küçük Charlie'yi görüp vazgeçer. Ancak desmond üzerine çulllanıp Ben'i dayak manyağı eder :D
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
2008deyiz. Karaduman gelmez onun yerine Locke gelir :)
Tapınağa ulaşırlar. Locke kuyudan girmeleri gerektiğini söyler.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Lapidus küçük adaya ulaşır. Ilana ve diğer üçü silahlanıp yönetimi ele geçirmiştir.
Image Image Image Image
Ben tapınağın alt katına düşer. Karşı duvardaki deliklerden Karaduman çıkar ve Ben'in Alex'le ilgili geçmişini önüne getirir. Ardından kızı Alex arkasında belirir ve onu Locke'un emirlerine uyması konusunda uyarır.
Yargılama sonunda Ben şartlı tahliye edilmiştir :D Locke' a uyarsa hayatta kalacaktır.
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image

DİKKAT ÇEKEN SAHNELER
:arrow: Adanın 1977deki lideri Charles Widmore. Yıllar sonra liderliğe yükselmeyi başarmış. Eloise ise bölümde görünmedi. (S05E03)
Image Image

:arrow: Küçük Ben tapınak sonrası hâlâ babasından nefret ettiğini others'ı vs. yi hatırlıyor. Bir tek Sayid'in onu vurduğunu unutacak anlaşılan :D (S05E11)
Image Image

:arrow: Benjamin her zamanki çakallığını kullanıp :D Caesar' ı önce Locke'a karşı doldurdu, ardından onu vurup Locke'un güvenini kazanmaya çalıştı :) Senaristler yine çalımlarını attı, aslında herkes gizemli Caesar'dan birşeylerin çıkmasını bekliyordu.
Image Image Image

:arrow: 1989' da Ethan büyüyüp Ben'in yancısı konumuna gelmiş :lol: (S05E09)
Image Image Image

:arrow: 1989' da arkadaşlarını öldürmek zorunda kaldıktan sonra adada doğum yapan Rousseau' nun kızı Alex'i Benjamin kaçırır. (S05E05) Ayrıca Ben'in "fısıltıları her duyduğunda diğer tarafa kaç" lafı oldukça dikkat çekici.
Image Image Image

:arrow: Rousseau' nun olduğu her bölümde görmekten bıkmadığımız müzik kutusu :D (S01E09)
Image Image

:arrow: Yıl 1989 Widmore hâlâ lider. Richard ise 2. adam konumunda. Bundan sonra lider Ben olduğunda da, 2004 de Locke lider olduğunda da Richard 2. adam olmayı sürdürecek. (S04E13)
Image Image Image

:arrow: 2004'de Sawyer, Locke ve Hurley'in "Risk" oynadıkları masa. 2008de de aynen bıraktıkları gibi duruyor. (S04E09)
Image Image

:arrow: Ben Dharma 1977 fotoğrafını gördüğünde jack ve diğerlerinin Dharma çalışanı olduklarını bilmediği söyledi. Ancak Ben'in çok feci bir yalancı olduğunu unutmamak gerekir :D Tapınağa gitmesi sonrasında Sayid'in onu vurması haricinde herşeyi hatırlıyordu. İyileşince Dharma köyüne döneceğini ve yetişkin biri olana kadar orada kalacağını düşünürsek Jack ve diğerlerinin Dharma çalışanı olduklarını bilmeme veya hatırlamama ihtimali bulunmuyor. ;) (S05E09)
Image Image Image

:arrow: 2004de Keamy Ben'in blöfünü görmüş ve kızı Alex'i gözünü kırpmadan öldürmüştü. Bunun üzerine Benjamin odasındaki gizli bölüme girip karadumanı çağırmıştı.(S04E09) Bu bölümde gizli bölümün nasıl bir yer olduğunu ve karadumanın nasıl çağırıldığını gördük. Ancak tıpayı veya sifonu çekip canavarı çağırmak biraz komik göründü :D
Image Image Image Image

:arrow: Hain evlat Benjamin Widmore'u sürgün ettirip yeni lider olur :) Penny'nin annesinin ada dışından olduğunu da öğrenmiş olduk.
Image Image

:arrow: "Our Mutual Friend" (Ortak arkadaşımız)
Desmond ve Penny'nın teknelerinin ismini aldığı, Desmond'ın ölmeden önce okumak istiyorum diyerek bantladığı bir Charles Dickens romanı (S02E23)
Image Image

:arrow: Widmore'un adamı Keamy'nin Alex'i öldürmesinden sonra Benjamin Widmore'u Londra'daki odasında ziyaret edip kızı Penny'yi öldüreceğini söylemişti (S04E09)
Ajira uçuşu öncesi kilise buluşması sonrasında Benjamin Jack'e eski arkadaşına verdiği bir sözü yerine getirmesi gerektiğini söyleyip ayrılmıştı.(S05E06)
Ben sözünde durdu ve LA de bulunan Penny''yi öldürmeye gitti. Ancak küçük Charlie'yi görünce tıpkı Rousseau'da olduğu gibi onu öldürmekten vazgeçti. Ama Desmond'ın gazabından kurtulamadı. :D
Dayak arzısı olan Benjamin daha sonra limandan Jack'i aramış ve Locke'un cenazesini onun havaalanına getirmesini istemişti.(S05E06)
Image Image Image Image
:?: Benjamin'in Sun'a "eğer bana birşey olursa Desmond'a üzgün olduğumu söyle" lafından bu sahnenin devamında Penny'ye yoksa birşey mi yaptı diye şüpheye düşenler olabilir.
:idea: Lost yapımcıları sahneleri parçalar helinde sunmayı çok seviyorlar ancak bu sahnenin bu kadar sündürüleceğini, yani bu limanlı sahnenin devamı olduğunu hiç zannetmiyorum. Ben'in özür dileme nedeni onu omzundan vurması ve Penny'yi öldürmeye çalışmasından dolayıydı. Zaten Benjamin de Charlie'yi görünce onu öldürmekten vazgeçmişti.
Desmond'ın ise sağ omzundan vurulduktan sonra Ben'e sadece sol kol çalıştığını görüyoruz.
Image Image

:arrow: "Dead is Dead"(Ölmüş ölmüştür)
Adada dirilen Locke diğerleri gibi normal görünüyor ancak olaylara son derece hakim, bunca yılını adada geçirmiş Benjaminden bile fazla şey biliyor. Adada dirilmesi, olaylara hakimiyeti vs. Cristian'a çok benziyor. E.Hawking'in bahsettiği görev değişimi gerçekleşmiş anlaşılan(S05E06)
Benjamin'in çağırması sonrası karaduman yerine ormandan Locke' un gelmesi, Cristian'ın oğlu Jack'i hastanede ziyaret ettiğinde duman dedektörü çalması gibi birçok olaydan yola çıkarsak Karaduman'la Locke ve Cristian'ın ilgili olabilecekleri ortaya çıkıyor.(S04E10) Karaduman bedenlerine girip onları diriltmiş bu sayede hayata dönmüş olabilirler. Karaduman Yemi'nin bedenine girip Mr.Eko'ya "Benimle kardeşinmişim gibi konuşuyorsun" dediğinde şok olmuştuk.(S03E05)
Image Image Image Image

:arrow: Karaduman'ın Fransız ekibi çektiği tapınağın yanındaki kuyusu.(S05E06)
Image Image Image

:arrow: "Heykelin gölgesinde ne yatıyor?" bilmiyor musun al o zaman :lol: "Peki, bir kardan adam bir kardan adama ne demiş ?" :lol: :lol: (S02E02)
Ilana ve üç adamının şifreli konuştuğu anlamak çok kolay(tıpkı Swan'da Desmond'ın Locke'a sorduğu gibi), zor olan ise sayid'i adaya getiren Ilana nın kime çalıştığı ve o büyük kutu da ne olduğu. Widmore ihtimaller listesinin başınmda yeralıyor.
:idea: Ayrıca Sawyer ve diğerlerini takip eden kanolardan ateş edenlerin bu ekip olduğu ihtimali iyice yükseldi.(S05E04)
Image Image Image Image

:arrow: Ölüleri korumaktan sorumlu Mısır tanrısı Anubis ve karşısında Karaduman. Zaman kaymaları sırasında bu tanrıya benzer bir heykel görmüştük. (S05E08)
Karaduman ve ölülerle olan ilişkisi bir kere daha karşımıza çıkıyor.
Image Image

:arrow: Önceki bölümlerde savunma sistemi olarak gösterilen Karaduman'ın aslında bir yargılayıcı olduğunu görüyoruz. Tıpkı Mr.Eko'da olduğu gibi Ben'in de hayatı önüne serildi.
Mr.Eko ormanda ölmüş olan kardeşi Yemi ile karşılaşmış "İşlemediğim günahlar için af dilemiyorum" demesi üzerine Karaduman tarafından öldürülmüştü. (S03E05)
Benjaminin de kızı Alex ve geçmişi önüne geldi. Ama o aksine af diledi, Locke'un emirlerine uyması koşuluyla affedildi.
Başka bir deyişle yalan üstadı Benjamin Karaduman'ı bile kandırdı :lol:
Image Image Image Image

:arrow: Lost S05X12 Bölüm Özet Videosu
y4vuz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Fav. Character: Desmond Hume

Return to 5. Sezon